Fietst u graag? Maar doet u dat liever niet alleen, maar gezellig in een  groep? Dan kunt u vanaf 23 april a.s. weer meefietsen met de seniorengroep 55+ bij de RTV Toon Jacobs.
Vanaf die datum start de Toerfietsclub al weer voor het vijfde seizoen met “Fiets en Geniet”.
Doel hiervan is om meer ouderen gezamenlijk op de fiets te krijgen door regelmatig (om de week) een aantrekkelijke fietstocht te organiseren onder leiding van ervaren voorrijders. Alle typen fietsen zijn toegestaan, dus ook de e-bikes. Van 23 april tot en met 24 september wordt er om de week op de dinsdagmiddag een toertocht gefietst, met afstanden tussen de 30 en 45 kilometer. De gemiddelde snelheid ligt op omstreeks 15 km per uur, maar er wordt uiteraard rekening gehouden met de langzaamste rijder(s). Samen uit, samen thuis! Natuurlijk proberen we weer een mooie aantrekkelijke (en dit jaar ook met vernieuwde) routes te kiezen. Start en einde van de tocht is bij het clubgebouw van de RTV Toon Jacobs op sportpark Quelderduyn (tegenover de grote sporthal).


De start is om 13.00 uur en gedurende de tocht wordt een koffie/theestop gehouden in een horecagelegenheid. Uiterlijk 17.00 uur eindigen we weer bij het clubgebouw. De kosten per fietstocht zijn € 2,50. Hiervoor krijgt u tevens bij terugkomst een gratis kopje koffie of thee met cake. De consumptie in de horecagelegenheid onderweg is voor eigen rekening. Op veler verzoek is er dit jaar ook weer een Texeltocht op 27 augustus, aanvang 8.30 uur, kosten met inbegrip van overtocht € 10, -. Afstand: 50 km. Hiervoor moet u zich van tevoren opgeven.
Wilt u gezellig mee? Dan bent u van harte welkom op 25 april  vanaf 12.30 uur of een van de andere dinsdagmiddagen. U hoeft zich niet van tevoren op te geven. Neem een kijkje op onze website voor het programma (www.rtvtoonjacobs.nl/fiets-geniet) of neem gerust contact op voor met Kees Winter (06-21524673)) of Willem Ruijsestein (0223-634299).