Aktiviteiten

De vereniging kent verschillende soorten toertochten:

CT: Clubtocht. Clubtochten zijn gezamenlijke toertochten onder leiding van ervaren voorrijders en een wegkapitein. Zij bepalen de snelheid en bewaken de veiligheid van de groep. De gemiddelde snelheid ligt rond de 25 kilometer per uur. Deze tochten worden gereden op (semi)race fietsen. Er is ook een groepje dat met een wat langzamere snelheid van ongeveer 20 kilometer per uur dezelfde tocht rijdt. Indien u hier een keertje wilt meerijden, neem dan contact op met Riet Jacobs, tel 0223 660826.

GT: Groepstocht met voorrijder. Dit zijn tochten die door een lid van de vereniging worden georganiseerd. Gemiddelde snelheid en lengte van de rit kan afwijkend zijn van de CT’s.

VT: Vrije tocht. Vrije-tochten zijn wielersportevenementen met een vaste afstand, waarbij wordt vertrokken vanaf één of meer vastgestelde vertrekplaatsen, op een vastgestelde datum en tussen vastgestelde tijdstippen en waarbij de deelnemers individueel een voorgeschreven route volgen. In deze kalender zijn een paar van de door de vereniging Le Champion georganiseerde tochten in Noord Holland opgenomen als VT. Zie voor meer informatie Le Campion.

F&G: Fiets en Geniet Clubtocht.: Clubtochten onder leiding van ervaren voor- en achterrijders speciaal bedoeld voor 55 plussers met “gewone” fietsen en e-bikes. De gemiddelde snelheid bedraagt ongeveer 15 kilometer per uur.

Kosten: CT/GT: € 3, F&G: € 2,50 inclusief koffie/thee bij terugkeer. NTFU leden ontvangen een korting van € 1.

Leden betalen voor deelname aan door de vereniging georganiseerde ritten door hun kilometerregistratie. Hiervoor wordt de fietscomputer gebruikt. Per 1000 KM betalen de leden € 8 tot een maximum van € 40. Aan het eind van het seizoen worden de kilometerstanden bekend gemaakt op de sluitingsavond.