Fiets & Geniet

START NIEUWE SEIZOEN “FIETS EN GENIET”: DE BOLLENTOCHT

Fietst u graag? Maar doet u dat liever niet alleen, maar gezellig in een  groep? Dan kunt u vanaf 19 april a.s. weer meefietsen met de seniorengroep 55+ bij de RTV Toon Jacobs. Nu corona voorbij is, kunnen we weer met elkaar op pad.Vanaf 19 april start de Toerfietsclub weer met “Fiets en Geniet”. Doel hiervan is om meer ouderen gezamenlijk op de fiets te krijgen door regelmatig (om de week) een aantrekkelijke fietstocht te organiseren onder leiding van ervaren voorrijders. Alle typen fietsen zijn toegestaan, dus ook de e-bikes. De eerste tocht is de Bollentocht van 30 km en zoals de naam al zegt: dat wordt genieten van onze mooie bloembollen.

Van 19 april tot en met 20 september wordt er op de even weken op de dinsdagmiddag een toertocht gefietst, met afstanden tussen de 30 en 50 kilometer. De gemiddelde snelheid ligt op omstreeks 15 km per uur, maar er wordt uiteraard rekening gehouden met de langzaamste rijder(s). Samen uit, samen thuis! Natuurlijk proberen we een mooie aantrekkelijke route te kiezen. Start en einde van de tocht is bij het clubgebouw van de RTV Toon Jacobs op sportpark Quelderduyn (tegenover de grote sporthal).

De start is om 13.00 uur en gedurende de tocht wordt een koffie/theestop gehouden in een horecagelegenheid. Uiterlijk 17.00 uur eindigen we weer bij het clubgebouw. De kosten per fietstocht zijn € 2,50. Hiervoor krijgt u tevens bij terugkomst een gratis kopje koffie of thee met cake. De consumptie in de horecagelegenheid onderweg is voor eigen rekening. Op veler verzoek is er dit jaar ook weer een Texeltocht op 23 augustus, aanvang 8.30 uur, kosten met inbegrip van overtocht € 8, -. Afstand: 50 km. Hiervoor moet u zich van tevoren opgeven.

Wilt u gezellig mee? Dan bent u van harte welkom op 19 april  vanaf 12.30 uur of een van de andere dinsdagmiddagen. U hoeft zich niet van tevoren op te geven. Neem een kijkje op onze website www.rtvtoonjacobs.nl voor het programma of neem gerust contact op (06-23982721, 06-11161470, of 06-13592779).