Informatie

De vereniging is ontstaan uit een aantal fietsliefhebbers die initieel meededen met tochten die georganiseerd werden vanuit de voormalige fietswinkel van Toon Jacobs in het winkelcentrum “Vrede en Vrijheid” in de Schooten te Den Helder.
F&Gstart2Het fietsseizoen loopt van begin maart tot half oktober. Bij RTV Toon Jacobs worden in die periode elke zondag toertochten georganiseerd tussen de 60 en 120 kilometer. Zie hiervoor de agenda.

De ritten worden gereden met toer/semi-racefietsen.

Zondags starten vanuit het clubgebouw 2 groepen. Een groep met een gemiddelde snelheid rond 25 km p/u en een groep met een gemiddelde snelheid van 20/22 km per uur.

Er is ook een groepje met een wat lagere gemiddelde snelheid, zo rond de 20 km p/u. Zij rijden dezelfde tocht als genoemd in de agenda. Deze groep is ook geschikt voor e-bikes, mits de accu de afstand aankan. Indien u met hen mee wilt rijden neem dan contact op met Riet Jaobs 0223 660826.
Hoewel we ook graag jongere leden willen aantrekken is momenteel onze doelgroep de 40 plussers. De tochten starten op zodanige tijd dat de groepen ongeveer gelijk terugkeren in ons clubhuis. De meeste leden blijven dan ook nog even zitten om gezellig na te praten onder het genot van een drankje. Tijdens de winterstop is er elke maand een z.g.contactavond waarbij de leden even kunnen bijpraten terwijl men zich bezig houdt met klaverjassen, darten en sjoelen, en dit meestal gecombineerd met een loterij of bingo.

In 2015 zijn wij gestartĀ met hetĀ Fiets en Geniet programma van de NTFU. Op de dinsdagmiddag wordt een fietstocht georganiseerd voor “gewone” fietsen en e-bikes. Zie hiervoor de pagina Fiets en Geniet.

In de eerste hele week van augustus wordt jaarlijks de Helderse Avondfietsvierdaagse georganiseerd. Deelname is mogelijk voor iedereen, inclusief toeristen. De afstand van de tochten is naar keuze 25 of 55 kilometer .

Met enige regelmaat verschijnt het clubblad “De SpoRTVriend”met daarin verslagen over de afgelegde tochten, fiets ditjes&datjes en meer.